It is currently Sat Oct 16, 2021 8:38 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Separator
PostPosted: Sat Apr 12, 2014 6:20 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
Is it possible to ever add a feature so we can add separators between menus in classic start menu? I don't mean the separator between the programs menu and other items that can be set in "customize start menu". I mean separators outside of the program menu for us that have the start menu folders outside of the program menu for easy access in classic start menu.

Basically what i'm asking for is something like separators in Firefox bookmarks.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 8:31 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
The start menu shows the contents of the start menu folders. You can't have separators in folders.
Firefox keeps its bookmarks in a proprietary format and that's how it can have separators. Internet Explorer keeps its bookmarks as files, and therefore can't have separators.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 9:31 am 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
That's too bad, but what if classic start menu made its own folders separate from windows start menu altogether? Who needs windows start menu anyway.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 10:03 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
That would defeat the purpose of the start menu. Installers know about the standard folders and place their shortcuts there.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 10:50 am 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
Yes but as an addition to that, making an option for those like me who don't use the windows start menu. As in copying all the files from windows start menu to a separate start menu in classic start menu. Can think of it as bookmarks toolbar of Firefox, it's separate from the rest of the bookmarks, showing in a toolbar for itself.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 10:55 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Well, if you are going to manually construct your menu by hand-picking the contents, you can already do this with custom items. Once you do that you are responsible for updating it when programs are installed and uninstalled.

Bottom line - if you want the contents of the menu to come from a folder on disk you can't have separators because folders can't have separators. If you want the contents to not come from a folder, then build a custom menu yourself with all the separators you want.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 11:00 am 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
Yea i don't want any content from windows startmenu. But didn't know i could build my own custom menu. From "customize start menu" tab? But cannot change icons on hose folders can we?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 11:03 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
You need to use the Classic menu style. Then you can customize the entire menu from the "Customize Start Menu" tab, including the look and functionality of any item.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Sun Apr 13, 2014 11:04 am 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
Ah thanks, had no idea, duh..


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 5:49 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
Now I've done a whole custom start menu, but the Classic start menu settings won't open anymore. When I had fewer custom menus it would start after 10 seconds, but now not at all.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 7:58 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5371
Try opening Regedit.exe and export the registry key at HKEY_CURRENT_USER\Software\IvoSoft\ClassicStartMenu\Settings

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 9:05 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
What do i do with the reg export? Upload it here?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 9:26 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5371
Yes please attach it here inside a ZIP.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 9:43 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
Here it is.


Attachments:
Desktop.zip [15.81 KiB]
Downloaded 530 times
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 9:53 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5371
Works on my PC without any issues. Did you try right click -> Settings? Also try logging out of your user account, login again and then running the "Start Menu settings" shortcut at C:\Program Files\Classic Shell

In your settings I see Windows key opens set to Nothing and left click opens to Windows Start screen. This might be why you are unable to open the menu.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Fri Apr 18, 2014 10:15 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 23, 2013 6:05 pm
Posts: 25
The context menu on start menu worked, but to make the custom start menu shortcut for Classic start menu to work I had to add its shortcut path in the command box of the shortcut, with a -settings parameter after it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Separator
PostPosted: Wed Aug 25, 2021 12:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5371
Btw, here's how to add horizontal separator to organize apps into Groups: viewtopic.php?f=7&t=3403

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.