It is currently Sat Dec 16, 2017 3:45 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 11:17 am 
Offline

Joined: Mon Jun 01, 2015 11:11 am
Posts: 36
Hi to all!!!

i'm new , i installed classic start menu ,and it's amazing
i start to like w8.1 :)

well , i installed on my laptop and on my friend's laptop , both w8.1

on the first time , i guess i did mess up with skin and settings advanced

so i uninstalled after 1 day of use , and i re-install it on the same laptop i7 ,8gb of ram , in shot a new laptop, well now classic shell start menu is slugish and slow

on the second laptop i used revo pro to track the classic start menu installation , i there are lots' of keys that classc start menu left

i wonder if there is a cleaner tool , to run , reboot and make a clean install of classic start menu

in both laptop i have installed only classic start menu

thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 1:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1849
Lots' as in 10? or hundreds/thousands? We have had that issue in the forums before, though classic shell should only be creating a handful of registry keys...


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 5:20 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
There are Registry entries left behind at HKEY_CURRENT_USER\Software\IvoSoft and HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\IvoSoft after the uninstall. Delete them to get a clean Registry as if you never installed Classic Shell.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 10:59 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 01, 2015 11:11 am
Posts: 36
GauravK wrote:
There are Registry entries left behind at HKEY_CURRENT_USER\Software\IvoSoft and HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\IvoSoft after the uninstall. Delete them to get a clean Registry as if you never installed Classic Shell.


HI
i can export revo uninstaller pro , there are really many many many many registry keys


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 12:12 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5340
I don't understand what your issue is. You say you want to reinstall Classic Shell. For that you don't need to clean any Registry keys.

I recommend you do not use tools like Revo Uninstaller and stick to the regular MSI/Windows Installer to uninstall/reinstall Classic Shell.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and Classic Shell tester.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 7:27 am 
Offline

Joined: Mon Jun 01, 2015 11:11 am
Posts: 36
GauravK wrote:
I don't understand what your issue is. You say you want to reinstall Classic Shell. For that you don't need to clean any Registry keys.

I recommend you do not use tools like Revo Uninstaller and stick to the regular MSI/Windows Installer to uninstall/reinstall Classic Shell.


hi
my problem is

1) i installed classi shell (start menu only) custom install
2) i played with the settings
3) it's works great
4) i uninstall it because i did mess up with the settings and reboot
5) i re-install it , now it's slow , comsumes more ram (sometime a lot) ,slugish when i search

i think it the built in uninstaller the culpit

thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 7:45 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
You do not need to uninstall to reset the settings. Go to the settings, click the Backup button and select "Reset all settings".
Uninstalling won't remove settings for two reasons. First, you want your settings to be preserved when you upgrade from one version to the other. The upgrade is done by uninstalling the old version and then installing the new one. Second, the settings are per user. The installer doesn't have access to any other users except the current one, and sometimes not even that one.

When you say "consumes more ram", what are you measuring?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 8:11 am 
Offline

Joined: Mon Jun 01, 2015 11:11 am
Posts: 36
Ivo wrote:
You do not need to uninstall to reset the settings. Go to the settings, click the Backup button and select "Reset all settings".
Uninstalling won't remove settings for two reasons. First, you want your settings to be preserved when you upgrade from one version to the other. The upgrade is done by uninstalling the old version and then installing the new one. Second, the settings are per user. The installer doesn't have access to any other users except the current one, and sometimes not even that one.

When you say "consumes more ram", what are you measuring?


hi
thanks for the answer
i use process hacker and i check for the classic scell exe and explorer.exe

weird , the first time i uninstall it , it asks me to reboot
the second time i uninstall it , no warning or advise to reboot w8.1 64bit


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 9:15 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5310
Which of the two processes uses more memory than you think you should? How much?

When you uninstall you get a warning that you need to reboot if some of the files are still in use. If no process has loaded the Classic Shell DLLs then there is no need to reboot.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 9:55 am 
Offline

Joined: Mon Jun 01, 2015 11:11 am
Posts: 36
Ivo wrote:
Which of the two processes uses more memory than you think you should? How much?

When you uninstall you get a warning that you need to reboot if some of the files are still in use. If no process has loaded the Classic Shell DLLs then there is no need to reboot.


hi , explorer now without classic shell is around 40mb , with classic shell

swings between 80mb and 180mb

and i used revo pro only to track classic shell , the registry changed keys and so on

thanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.