Classic Shell
http://www.classicshell.net/forum/

Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"
http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=4978
Page 1 of 1

Author:  Snappy Phoenix [ Thu Aug 13, 2015 9:24 am ]
Post subject:  Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

Just did a clean install of Windows 10 Pro 64-Bit and installed all the latest drivers + Windows updates. I then installed Classic shell but I keep getting a message randomly:

"Classic Start Menu Has Stopped Working"

What gives?

I have attached my Classic Shell settings XML file.

Attachments:
Menu Settings.xml [2.32 KiB]
Downloaded 278 times

Author:  Ivo [ Thu Aug 13, 2015 9:26 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

Can you show me a screenshot of the error?

Author:  Ivo [ Thu Aug 13, 2015 9:27 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

And is the problem related to a particular action you are doing, like browsing the start menu, or running a program from it?

Author:  Snappy Phoenix [ Thu Aug 13, 2015 9:37 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

Ivo wrote:
And is the problem related to a particular action you are doing, like browsing the start menu, or running a program from it?


no just randomly man, I will wait for it to happen again then post a screenshot. It is certainly less than in the previous 4.2.3 RC, I thought 4.2.4 would fix it but it happens now although at a much lower frequency.

Author:  Gaurav [ Thu Aug 13, 2015 9:52 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

If you can capture a crash dump using these instructions: viewtopic.php?f=12&t=6 it will be helpful in determining the cause of the crash and fixing it.

Author:  Snappy Phoenix [ Thu Aug 13, 2015 10:17 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

So here we go again, I noticed it happens a bit after a reboot.

I rebooted, then I was attempting to install Revo Uninstaller Pro and when I opened the Software folder where I place all my setup .EXE files it happened.



I have created the steps for Windows Error Reporting, please standby while I upload the CrashDump

Author:  Ivo [ Thu Aug 13, 2015 10:19 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

OK, so please follow the instructions to capture a crash dump, however replace "explorer.exe" with "ClassicStartMenu.exe".
Also, after the crash happens, does the start menu continue to function?

Author:  Snappy Phoenix [ Thu Aug 13, 2015 10:42 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

Ivo wrote:
OK, so please follow the instructions to capture a crash dump, however replace "explorer.exe" with "ClassicStartMenu.exe".


How to do that bro? I added the reg entries ans created a CrashDump folder in my C:\ Partition but I don't get how to replace explorer.exe with ClassicStartMenu.exe

Ivo wrote:
Also, after the crash happens, does the start menu continue to function?



Yup, that's what's strange, even though I get the error, if I click on the start button the Classic Shell Start menu launches just fine as if there was no error.

I had Windows Error Reporting disabled in the past but I enabled it now for the sake of troubleshooting, strange thing is, ever since I did that an am awaiting a crash, it's not happening. LOL

Author:  Ivo [ Thu Aug 13, 2015 10:55 am ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

OK, just leave it on. The "explorer.exe" is for when you use procdump. So now wait for it to crash, I guess :)

Author:  Snappy Phoenix [ Thu Aug 13, 2015 1:35 pm ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

It's been 3 hours and still no crash. What would me having had disabled Windows Error Reporting before and now after enabling didn't get one crash......very fishy.... that's the only thing I changed since then

Author:  Snappy Phoenix [ Thu Aug 13, 2015 10:33 pm ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

Been almost 12 hours, not a single crash after enabling Windows Error Reporting

Author:  Snappy Phoenix [ Mon Aug 17, 2015 4:08 pm ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

After 3 days of testing, I didn't get one bug anymore after enabling Windows Error Reporting which I had previously turned off/disabled via Group Policy Editor.

So it seems that Classic Shell doesn't work well if Windows Error Reporting isn't on, very strange.

Author:  Gaurav [ Mon Aug 17, 2015 8:18 pm ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

I disabled WER on Windows 10 by going to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting but encountered no crashes so far.

Author:  Snappy Phoenix [ Mon Aug 17, 2015 8:40 pm ]
Post subject:  Re: Keep getting "Classic Start Menu Has Stopped Working"

GauravK wrote:
I disabled WER on Windows 10 by going to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting but encountered no crashes so far.


Can you try doing it via GPEDIT.msc if you have the Pro version of Windows 10 then reboot?

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/