It is currently Sun Aug 25, 2019 9:59 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 2:38 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 22, 2013 2:30 pm
Posts: 5
I've updated to 4.0.2 on Windows 8.1 today and after some time (10 - 15 minutes after boot) the mouse hover over an item stops working, I have to click on the sub-menu for it to open.

Thanks in advance.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 2:49 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Is it for any kind of item, or only some? Does restarting the start menu fix it?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 3:31 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 22, 2013 2:30 pm
Posts: 5
Ivo wrote:
Is it for any kind of item, or only some? Does restarting the start menu fix it?


It applies to all items and restarting the start menu fixes it.

I'm trying to figure out when exactly does it happen.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Oct 26, 2013 12:12 am 
Offline

Joined: Sat Oct 26, 2013 12:09 am
Posts: 2
Am having this issue as well after recently upgrading to the latest version...

What's even stranger...when I go to "Start > Programs > Sub-Folder"

The "Classic Shell" folder is HIGHLIGHTED...as if Windows 'thinks' I want to go that folder !:D
(see attached jpeg "classic_shell_folder.jpg")

I've gone through all the 'settings' and either there's no way to fixing this..or it's right in front of me and I'm not seeing it!


Attachments:
classic_shell_folder.jpg
classic_shell_folder.jpg [ 118.14 KiB | Viewed 5769 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Oct 26, 2013 12:24 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5351
Open Classic Start Menu settings, type menu delay into the settings search box and make sure it is not set to a too high value. Windows default is 400 ms for hover. Specify a lower value to make submenus open faster.

The highlighting has nothing to do with mouse hovering. It's a feature to show you where newly installed programs are (exactly like the original Start Menu had). You can turn it off from the "General Behavior" tab in settings.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Oct 26, 2013 12:09 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 26, 2013 12:09 am
Posts: 2
What I did was open "Start Menu Settings"...performed a 'search' for "HOVER" and then made sure "Classic Start Menu" was enabled...rebooted..and that issue was resolved...will work on the other option now regarding General Behavior"..

Thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 20, 2014 10:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5351
Classic Shell 4.0.4 fixes the submenus not opening by hover bug after clicking on the search box.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.