Classic Shell
http://www.classicshell.net/forum/

Start button isn't 'checked'
http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=1619
Page 1 of 1

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 12:07 pm ]
Post subject:  Start button isn't 'checked'

I'm using Windows (7) Classic Look with Classic Shell (settings file attached).

The Start button isn't 'checked' when 'active' and 'open'.


Thank you.

Attachments:
Menu Settings.xml [5.76 KiB]
Downloaded 369 times

Author:  Ivo [ Thu Oct 31, 2013 12:12 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

http://www.classicshell.net/faq/#menu_button

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 12:32 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Thank you so much.

Where is the classic Start button icon located?
If it isn't stored as an image, what are its dimensions?
And how do I set the title?

I appreciate your help.

Author:  Jcee [ Thu Oct 31, 2013 3:46 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

It is generated by the program its size varries, though the shell icon on the button is stored within the ClassicStartMenuDLL.dll in your install directory I believe (under the icon catagory) (Use Reshacker to open/edit)
Its size also varries
You can modify the text on the button by checking "Show All Settings" then going to the start button tab, and editing the 'button text' field. the icon will scale accordingly

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 7:25 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Thank you.

I've edited icon1 in ClassicStartMenuDLL.dll.

I'm really grateful.

Author:  Ivo [ Thu Oct 31, 2013 7:29 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Please, don't do that. You can replace the icon used by the classic button from the settings, and even pick a custom size.

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 7:36 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Thank you.

I just couldn't figure out how to do it.
I've created a 16x48 bmp file, but the title (in the button, not the tooltip) didn't show up.

Author:  Ivo [ Thu Oct 31, 2013 7:39 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Hm, if you managed to replace the icon in the DLL then you must have had an ICO file, right? There is a setting to provide your own ICO file to override the one from the DLL.

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 7:48 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Thanks again.

In that Dialog Box, ICO files are unavailable. Is it possible to create a PNG file with several formats?

Author:  Ivo [ Thu Oct 31, 2013 8:05 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Ah, I see. You are using version 3.6.8.
In the latest version 4.0.2 the icon for the classic button can also be customized.

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 8:09 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

Great!
I'm going to download the new version. I've subscribed somewhere for updates. Where is the right place?

Thank you.

Author:  Yaron [ Thu Oct 31, 2013 8:32 pm ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'  Topic is solved

I've just installed the new version. Perfect.

Thank you for your amazing work.

Author:  Yaron [ Fri Nov 01, 2013 10:37 am ]
Post subject:  Re: Start button isn't 'checked'

In Start Button -> Button icon, you can use:
%SystemRoot%\System32\winver.exe, 1

Those are Win7 original icons.

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/