It is currently Sun Sep 22, 2019 1:51 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Please, keep discussions on topic and in the right forum. The start menu topics go into the Classic Start Menu forum, etc. This makes it easier for people to locate topics they are looking for.
If you get a satisfactory response to your question, please mark the topic as "solved". Click the green √ button in the bottom-right of the post.



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: An issue with icons
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 7:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Aug 05, 2013 6:47 am
Posts: 28
Classic Shell 3.6.7
Windows 8

Here is the issue:


It appears when this checked:

[General Behavior]
+Pre-cache icons

When the setting is unchecked, the issue disapperas:

[General Behavior]
-Pre-cache icons


And when I check "Pre-cache icons" again then the problem comes back!

I guess there's something wrong with cache.. so is there any way to flush the cache?

_________________
Good... Bad.. I'm the guy with the gun. (c) Ash. Evil Dead III. Army of Darkness.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: An issue with icons
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 7:32 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Aug 05, 2013 6:47 am
Posts: 28
btw the button: viewtopic.php?f=18&t=1042

_________________
Good... Bad.. I'm the guy with the gun. (c) Ash. Evil Dead III. Army of Darkness.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: An issue with icons
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 7:53 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
The setting only controls if the start menu will go looking for icons before they are needed. The icons are not saved on disk.
What happens if you check the option, right-click on the start button, select Exit, then start ClassicStartMenu.exe again?
I am trying to figure out if the problem is related to loading the icons too soon after login.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: An issue with icons
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 8:10 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Aug 05, 2013 6:47 am
Posts: 28
Ivo wrote:
What happens if you check the option, right-click on the start button, select Exit, then start ClassicStartMenu.exe again?


1) i uncheck "pre cache icons"
2) i exit the classic start menu
3) i start the classic start menu
4) issue disappears

5) i check "pre cache icons"
6) i exit the classic start menu
7) i start the classic start menu
8) the issue comes back!

restaring the computer doesn't solve the problem

_________________
Good... Bad.. I'm the guy with the gun. (c) Ash. Evil Dead III. Army of Darkness.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 8:18 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Interesting, but not completely impossible. The code that pre-loads the icons is a bit different from the one that loads the icons when you open the menu.

I would suggest one of two things:
1) Leave the option unchecked. It may cause the icons to load with some delay the first time you open the menu
2) Try the latest beta version 3.9.0. The code to load icons is completely rewritten


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: An issue with icons
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 10:41 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Aug 05, 2013 6:47 am
Posts: 28
I inistalled the beta :)
no problem with "pre-cache icons" now!

so, the cache is stored in %AppData%\CalssicShell\DataCache.db now, right?

_________________
Good... Bad.. I'm the guy with the gun. (c) Ash. Evil Dead III. Army of Darkness.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: An issue with icons
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 8:44 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Yes, version 3.9.0 does store the cache in a file. It stores more than just icons though, but also things that are expensive to retrieve, like targets for shortcuts, metro app information, and more.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.