It is currently Fri Jul 19, 2019 11:33 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Upgrade check?
PostPosted: Mon Sep 16, 2013 8:07 am 
Offline

Joined: Wed Apr 10, 2013 1:35 pm
Posts: 27
Ivo,
First thanks for the RC!
I am running 8.1 enterprise with 3.9.3 installed and have a custom start button defined. When I upgrade to 3.9.5 the Start Button is not enabled. Is it possible to do some check for this so that with upgrade the button is enabled if it is previously in use?
Regards,
Pete


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Mon Sep 16, 2013 8:19 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Hm, if you have a custom button it should have been preserved. If you were using the default Classic Shell button then the change is expected. The default was changed for Windows 8.1 to use the OS button.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Mon Sep 16, 2013 8:22 am 
Offline

Joined: Wed Apr 10, 2013 1:35 pm
Posts: 27
The settings were preserved i.e. the custom button path etc. but the "Replace Start Button" wasn't checked on upgrade.
Could it be because this is build 9431 not RTM?
Pete


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Mon Sep 16, 2013 8:26 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
If a setting is manually modified (shown in bold), then it will preserve its value. If a setting is not bold then it will use whatever the default value is. The default value is something that depends on various factors, like OS version, DPI settings, etc. Also sometimes it changes between Classic Shell versions because I chose to do it. I don't do this often, and I'm doing it during the beta more often than during regular releases.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Mon Sep 16, 2013 11:27 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 16, 2013 11:17 pm
Posts: 3
1. My system windows 8 x64. Early I work with version 3.9.3 - this good.
Yesterday I decided to upgrade to 3.9.5.
The install was a mistake - "Модуль c:\windows\syswow64\startmenuhelper32.dll failed to register. HRESULT -2147024891. Contact your support personal". My answer was "Cancel".

Then I uninstall version 3.9.3 and try install it again. Now I have previous error - "Модуль c:\windows\syswow64\startmenuhelper32.dll failed to register. HRESULT -2147024891. Contact your support personal".

I uninstall version 3.9.3 and install 3.6.8. This version installation is good.

2. Upgrade to 3.9.5 from 3.9.3 on windows 7 (x64 and x86) is good.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Tue Sep 17, 2013 8:20 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
You can continue with the installation, then using an admin command prompt type the following commands:
regsvr32 startmenuhelper32.dll
regsvr32 startmenuhelper64.dll
It may still fail, but it may also give you more detailed error information.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Tue Sep 17, 2013 9:48 am 
Offline

Joined: Mon Sep 16, 2013 11:17 pm
Posts: 3
Ivo wrote:
You can continue with the installation, then using an admin command prompt type the following commands:
regsvr32 startmenuhelper32.dll
regsvr32 startmenuhelper64.dll
It may still fail, but it may also give you more detailed error information.

I use on my system (w8 x64) DrWeb antivirus 9.0 beta.
When I try execute:
regsvr32 startmenuhelper32.dll
regsvr32 startmenuhelper64.dll
I got a message "0x80070005 error trying to register DLL".

I try use then recommendation from
http://social.technet.microsoft.com/For ... gister-dll.

But, I can install Classic Shell 3.9.5 only, when I unistall DrWeb 9.0 beta.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Tue Sep 17, 2013 9:58 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5349
Oh so you are able to install after uninstalling your antivirus? That's clearly a compatibility issue of your AV which is somehow preventing the DLL from registering properly either by blocking access to it or something else. You should report it to the AV vendor so he can update it to not detect that DLL as a false positive which is possibly what it is doing.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Upgrade check?
PostPosted: Sat Nov 09, 2013 3:22 am 
Offline

Joined: Sat Nov 09, 2013 2:37 am
Posts: 1
Hi!
I have the same problem:
Code:
"The module c: \ windows \ syswow64 \ startmenuhelper32.dll failed to register. HRESULT -2147024891. Contact your support personal"
"The module c: \ windows \ syswow64 \ startmenuhelper64.dll failed to register. HRESULT -2147024891. Contact your support personal"


The problem was solved here:
DrWeb systray icon - Tools - Settings - Preventive Protection - Level of suspicious activity blocking - Change - Executable files associations
Change this from the "Block" to "Ask" ... and confirm when DrWeb ask register StartMenuHelperXX.dll

ps. Sory my bad English ... it's all Google Translator :)))


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.