Classic Shell
http://www.classicshell.net/forum/

New Metro Button which was removed
http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=802
Page 1 of 1

Author:  Gaurav [ Mon Jun 24, 2013 10:49 pm ]
Post subject:  New Metro Button which was removed

Here is the Metro button included in Classic Shell versions 3.6.3 to 3.6.7 which was removed in later releases as per Microsoft's legal request. Go here for the older Metro button: http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=734

There are 4 different images because the taskbar sizes, screen resolution, DPI settings are different for everyone. You only have to use one image which suits your setup.

And this is how to change it: http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=853

Note: Download the attached ZIP file (not the image) which contains the real button images of all sizes.


The Windows logo is a copyright and trademark of Microsoft.

Attachments:
Metro Button.png
Metro Button.png [ 2.75 KiB | Viewed 128115 times ]
Metro Button.zip [6.58 KiB]
Downloaded 33996 times

Author:  atari800xl [ Sat Jun 29, 2013 4:49 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

I'm sorry, I can't see it. Guess this one also had to be removed? Maybe somebody can point me to an alternate location to download the button? Thanks!

Author:  Gaurav [ Sat Jun 29, 2013 5:25 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Works for me. Try refreshing the page.

Author:  atari800xl [ Sat Jun 29, 2013 8:03 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Nope, sorry, will try on a different PC...

EDIT: Not an a different PC, not on a different OS. Wonder what's going on... (Did *you* try a refresh? maybe it was in your cache, and now it's gone? Either way, I would really like to have the button! Thanks!)

Author:  Gaurav [ Sat Jun 29, 2013 9:34 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Yes I signed out, cleared the cache and it still loads. Anyways, I have attached a ZIP file with the same images.

Author:  atari800xl [ Sat Jun 29, 2013 10:27 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Thanks!! That did the trick. This makes the (setup) picture almost perfect:
(1) Boot from Multi-(grub-)boot USB: Select Win8PESE (2) From PE Run WinNTSetup: Select 8.1 Preview modified .wim (I added NetFX3) (3) Run my Postinstall stuff (incl. ClassicShell beta, adding the Blue W8 button).

Everything so smooth, silent, completely unattended and Metro free.
!!! Thank you all !!!

Author:  rainmaker58 [ Mon Jul 01, 2013 12:37 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

I have downloaded the Metro Button skin, now how do I load it up to Classic Shell??

Author:  Gaurav [ Mon Jul 01, 2013 11:28 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

rainmaker58 wrote:
I have downloaded the Metro Button skin, now how do I load it up to Classic Shell??


This tutorial might help: http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=853 :)

Author:  niico [ Fri Oct 18, 2013 12:38 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

That zip isn't working here - can you repost please?

Author:  Jcee [ Fri Oct 18, 2013 12:41 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

The zip worked fine for me heres the files unzipped though

Attachments:
Metro Button Size 4.bmp
Metro Button Size 4.bmp [ 88.75 KiB | Viewed 106402 times ]
Metro Button Size 3.bmp
Metro Button Size 3.bmp [ 60.8 KiB | Viewed 106402 times ]
Metro Button Size 2.bmp
Metro Button Size 2.bmp [ 42.24 KiB | Viewed 106402 times ]
Metro Button Size 1.bmp
Metro Button Size 1.bmp [ 27.05 KiB | Viewed 106402 times ]

Author:  tot712 [ Mon Nov 04, 2013 12:45 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

A white transparent version of this icon, if you think the blue icon does not match the overall color of your desktop.

Attachments:
Metro Button Custom blurred.png
Metro Button Custom blurred.png [ 3.82 KiB | Viewed 101461 times ]

Author:  ahura999 [ Sat Sep 13, 2014 1:11 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

How do you apply the 3rd image from top from the attachments in the first post on this thread? I also downloaded the zip file, but it seems that the angles aren't the same as the stock windows logo.

Author:  Gaurav [ Sat Sep 13, 2014 11:40 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

One Start button contains 3 images for the 3 states: normal, hovered and pressed.

To download any Start button, right click on it and choose Save image as../Save picture as... If there is a ZIP attached, it's better to download the ZIP to get all sizes.

The angle may not be exact for this Metro button. It tilts slightly when you hover over it.

Author:  ahura999 [ Sun Sep 14, 2014 12:24 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

My apologies. I figured it out in the end and found the start button set I was looking for in another thread. I forgot to delete my post here. Thanks a ton though!

Author:  TheDarkerTheLighter [ Sun Mar 08, 2015 8:23 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

How did you make it turn like that without the image moving?

Author:  Jcee [ Sun Mar 08, 2015 11:16 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Im not exactly sure, but ive experienced it to, and i believe its some post processing done by the TV in an attempt to smooth out motion. For example most cable signals are only 30fps, while most TVs are capable of displaying 60-120 frames per second. Because of this; the tv tries to account for the frames in between (by making 'inbetween' frames on its own) since the size, and distance between the object is low enough, it likely assumes its supposed to fluidly move between the 2 frames. Though its possible that the magic happens somewhere else like in windows, or its part of classic shell.

Are you using a television or a computer monitor, because this processing would be less applicable on a monitor



If you mean how does it change states? classic shell splits the image into 3 equal parts, and uses each as an individual image.

Author:  TheDarkerTheLighter [ Mon Mar 09, 2015 6:16 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

That's a small paragraph and holy crap, its hard to understand.

Author:  Jcee [ Mon Mar 09, 2015 6:56 am ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Apologies; in-short it appears to move, because something is filling in the blanks between each frame (partly your TV, and partly your brain)

Author:  viceone [ Sun Nov 27, 2016 3:18 pm ]
Post subject:  Re: New Metro Button which was removed

Gaurav wrote:
Here is the Metro button included in Classic Shell versions 3.6.3 to 3.6.7 which was removed in later releases as per Microsoft's legal request. Go here for the older Metro button: http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=734

There are 4 different images because the taskbar sizes, screen resolution, DPI settings are different for everyone. You only have to use one image which suits your setup.

And this is how to change it: http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=853

Note: Download the attached ZIP file (not the image) which contains the real button images of all sizes.


The Windows logo is a copyright and trademark of Microsoft.





Thank you, good job

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/