It is currently Tue Dec 12, 2017 5:10 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 2:58 am 
Offline

Joined: Wed Dec 28, 2016 2:36 am
Posts: 5
i am trying to upload a custom start button but the file is a little to big. it comes up, but it takes up some of my screen. what are the dimensions for icon so i can change it?


Attachments:
File comment: here is a preview of my question
icon.jpg
icon.jpg [ 148.26 KiB | Viewed 1894 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 3:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Nov 24, 2016 12:22 pm
Posts: 82
Location: Italy
I don't know how "big" could be yours, I use a button who is 90 pixels wide and 70 pixels high (total 211 pixels height) but I think there are bigger around.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 4:01 am 
Offline

Joined: Wed Dec 28, 2016 2:36 am
Posts: 5
fonpaolo wrote:
I don't know how "big" could be yours, I use a button who is 90 pixels wide and 70 pixels high (total 211 pixels height) but I think there are bigger around.
that kind of worked. but it still looks... bad. and i take the blame on not explaining the size of the original size of the picture i was using. but the original pic is 1000x1000. i could tinker with it a but till it looks good. but thanks for the help! also the preview didnt show up cause i guess i hit the "preview" button on this site and it took the file off and i didnt reupload it. sorry about that.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 4:12 am 
Offline

Joined: Wed Dec 28, 2016 2:36 am
Posts: 5
so i figured it out, but how can i change it so that the start button stays in place? like when i point at it the image wont move around. like before vista where it didnt do anything.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 4:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Nov 24, 2016 12:22 pm
Posts: 82
Location: Italy
You can try to use "align to the corner of the screen", it's an option in the button settings.

About dimensions, I don't know what program you're using to edit the image, but in most cases doesn't matter, it's very hard resize an image so much, I tend to build them from scratch and use the image as reference.

For the problem of the button floating, verify also you don't have some blank pixels on the side from where it's moving, maybe it's a question of alignment of the three images.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 4:40 am 
Offline

Joined: Wed Dec 28, 2016 2:36 am
Posts: 5
fonpaolo wrote:
You can try to use "align to the corner of the screen", it's an option in the button settings.

About dimensions, I don't know what program you're using to edit the image, but in most cases doesn't matter, it's very hard resize an image so much, I tend to build them from scratch and use the image as reference.
ok! many thanks! sorry about this, my one friend showed me it and i downloaded it like an hour ago and having fun with it! i like windows 10, but i love the older windows features. like the windows 10 makes it easier to use, but i grew up using a windows 95! so i know where everything is on there than windows 10!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 4:48 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Nov 24, 2016 12:22 pm
Posts: 82
Location: Italy
Don't tell it to me... :lol:
I'm still using Windows 7, I have another partition with Windows 10 installed: I used it four times until now and I'm scared even to think to update it with the last version.:shock:


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 7:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 22, 2015 3:09 pm
Posts: 663
Uhh...you folks are aware there's a button size setting, correct?

_________________
TILES WOOOOOO


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 29, 2016 4:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Nov 24, 2016 12:22 pm
Posts: 82
Location: Italy
Yes, I'm aware, but I prefer not to use it and to have the correct size.
It's a habit, I avoid to stretch images and lose details.
I don't know if it's also the case with Classic Shell, maybe there's no distortion...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.