It is currently Mon Jul 22, 2019 3:30 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic.



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 16, 2014 9:30 am 
Offline

Joined: Sat Feb 15, 2014 3:45 pm
Posts: 24
Hello,

is there any chance you could make the "Show desktop" button visible in Windows 8 / 8.1 via Classic Shell?

I am referring to the rectangular button at the outside of the taskbar, next to the notification/date/time area, this one:

http://content.gcflearnfree.org/topics/ ... uttonB.jpg

As shown in the picture above, that button was visible in Windows 7.

In Windows 8 / 8.1 it's still there, but it's much thinner/smaller than in Windows 7 and it's also... invisible (well, it's briefly visible when clicking on it, but invisible for the rest of the time).

So, can you make it visible via Classic Shell? And, if possible, also allow to adjust the size of the button?

Visibility would be much more important than size though IMHO.

It would be much appreciated.

Regards


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Feb 16, 2014 10:02 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
No, Classic Shell does not mess with the taskbar. It is a task more suited for tools like 7+ Taskbar Tweaker or Display Fusion.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Feb 16, 2014 10:58 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5349
7+ Taskbar Tweaker already lets you adjust its size: http://winaero.com/blog/customization-f ... r-tweaker/ (show_desktop_button_size parameter in Advanced Options).

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Feb 16, 2014 12:15 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 15, 2014 3:45 pm
Posts: 24
GauravK wrote:
7+ Taskbar Tweaker already lets you adjust its size: http://winaero.com/blog/customization-f ... r-tweaker/ (show_desktop_button_size parameter in Advanced Options).

Thx.

I went ahead and posted a feature request for 7+ Taskbar Tweaker, see:

http://tweaker.userecho.com/topic/406829-/

Regards


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Feb 16, 2014 10:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5349
I think you would need a visual style (theme) to make it visible. That would require installing UxStyle first and then some visual style from Deviantart which has the button visible.

Such as this one: http://xxinightxx.deviantart.com/art/Aero-8-1-Windows-8-1-413881040 or this one: http://froggz19.deviantart.com/art/8-Plus-for-Windows-8-1-402231766

Disclaimer: Classic Shell is not responsible for anything that happens to your PC from use of third party software recommendations.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Feb 27, 2014 9:24 am 
Offline

Joined: Wed Feb 27, 2013 8:12 am
Posts: 5
This is what I did and it works fine:

http://support.microsoft.com/kb/190355

Take that shortcut and put it on your taskbar.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Mar 01, 2014 9:25 am 
Offline

Joined: Sat Mar 01, 2014 9:19 am
Posts: 3
Yes the Win 7 Desktop button was a problem with being at the far right of the screen. Why not implement the Vista Desktop shortcut on the Taskbar as part of the Classic Shell options? OR is there a way to do this that I am not aware of?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Aug 18, 2016 1:02 am 
Offline

Joined: Sun Jul 24, 2016 6:46 am
Posts: 7
Globe199 wrote:
This is what I did and it works fine:

http://support.microsoft.com/kb/190355

Take that shortcut and put it on your taskbar.


I am going to try this - Did Win 8.1 remove the "Show Desktop" shortcut in the "Quick Launch" toolbar or Classic Shell (combination of both?

I dont even have a Quick Launch toolbar? Or was that gone as well?

Need it now as I'm using an IBM/ UltraNav keyboard without a "Win" key so Win M is not doable.

Update:
http://www.groovypost.com/howto/add-qui ... windows-8/

Got it back! Dang!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Aug 18, 2016 2:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5349
Without quick launch you can create a button and pin it to the Taskbar. See how to add the Show Desktop button next to Start in Windows 10: http://winaero.com/blog/add-the-show-de ... indows-10/

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.