It is currently Thu Aug 22, 2019 4:34 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Forum rules


Before posting a bug report or a feature request, search the forum for an older post on the same topic. If you are reporting a crash, try capturing a crash dump. You can find instructions here: How to capture crash dumps



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Oct 10, 2016 5:24 am 
Offline

Joined: Mon Oct 10, 2016 5:17 am
Posts: 2
Hi,
I'm using Classic Shell 4.3.0, Windows 10 Home 64 bit.
My windows button doesn't open the menu, well not predictably. Sometimes, usually just after a restart, it'll work... Once... After that it's ignored.
It also stops win+prtsc from working (which is actually more of an inconvenience since I'm very familiar with ctrl-esc for the start menu from old keyboards!)

I saw old posts about checking the MouseClick setting, which I have... It all looks good to me.

<?xml version="1.0"?>
<Settings component="StartMenu" version="4.3.0">
<MouseClick value="ClassicMenu"/>
<AllProgramsMetro value="0"/>
<RecentMetroApps value="0"/>
<SkinW7 value="Windows Aero"/>
<SkinVariationW7 value=""/>
<SkinOptionsW7>
<Line>USER_IMAGE=0</Line>
<Line>SMALL_ICONS=0</Line>
<Line>LARGE_FONT=0</Line>
<Line>ICON_FRAMES=1</Line>
<Line>OPAQUE=0</Line>
</SkinOptionsW7>
<SkipMetro value="1"/>
</Settings>


Please, any ideas?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 10, 2016 6:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1977
If other win+key related shortcuts aren't working either, it doesn't sound like classic shell is the cause.
Does win+e open file explorer?

If nothing with the windows key works, it's possible the key was remapped:
http://www.majorgeeks.com/files/details/keytweak.html This tool would allow you map it back to where it belongs if that is the case


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 10, 2016 7:42 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jan 02, 2013 11:38 pm
Posts: 5333
Does the mouse click work every time?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 10, 2016 7:55 am 
Offline

Joined: Mon Oct 10, 2016 5:17 am
Posts: 2
Ivo wrote:
Does the mouse click work every time?



Yup, without fail.

I just went through a few tests... Clicked on the desktop (empty bit of wallpaper), windows button doesn't work, clicked on the task bar (empty bit), windows button doesn't work. Used mouse to open start menu (left mouse over the start menu button), windows button still doesn't work. So it's going missing, even when Classic start should have focus.

Win+letters either highlight shortcuts on the desktop beginning with that letter, or chimes if there isn't anything.

Win+E chimes, I don't have any shortcuts starting with "E" to the desktop.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Oct 13, 2016 12:22 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 06, 2013 1:44 pm
Posts: 1977
As I said, it doesn't sound like classic shell the behavior you describe on the desktop is the same as if you were just pressing the letters.
This means its either a software issue (try the remapper I linked) Or hardware (try a new keyboard)


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.