It is currently Tue Sep 17, 2019 9:59 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 12:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jun 13, 2013 12:07 pm
Posts: 1126
I still use the original Win 10 start menu, from time to time.

Why does Microsoft hide the folder icon, providing a blank square instead?


Attachments:
Blank Win 10 icons.jpg
Blank Win 10 icons.jpg [ 55.82 KiB | Viewed 4112 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 3:52 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Feb 22, 2015 3:09 pm
Posts: 692
...are you sure that isn't just a bug?

_________________
TILES WOOOOOO


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 8:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jun 13, 2013 12:07 pm
Posts: 1126
It's normal Win10.
Should be practically bugless.
After coming out of sleep mode many hours later, the folder icons show up.
Some of the folders icons inside the folder are blank for a few seconds, then show folder icons.
Must be refreshing at a very slow rate.
Weird.
Time to go back to Classic Shell Menu. :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 9:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 03, 2013 12:38 am
Posts: 5352
Windows 10's Start Menu is poorly coded. Don't use it. For example, if an icon handler shell extension is installed (Microsoft's own documented shell extensibility mechanism for showing custom icons in Explorer), it breaks all icons in the Windows 10 menu for that particular file type.

_________________
Links to some general topics:

Compare Start Menus

Read the Search box usage guide.

I am a Windows enthusiast and helped a little with Classic Shell's testing and usability/UX feedback.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Oct 19, 2016 7:47 am 
Offline

Joined: Wed Oct 19, 2016 7:33 am
Posts: 2
I have all the normal displays. You just have "strange things":)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Oct 19, 2016 6:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jun 13, 2013 12:07 pm
Posts: 1126
Well MamBa,
I'm going to put it down to all the little micro updates that happen anywhere from a couple days,
to a couple of weeks in between.
Looking at my update history, last update was on same day I complained.
Didn't see any update restart notification.
I have shut down computer once since then. It is working all fine again.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group, Almsamim WYSIWYG Classic Shell © 2010-2016, Ivo Beltchev.
All right reserved.